Design Blogger

Design Blogger featuring great design, architecture, fashion, graphics and innovation from across the globe.

 

Cliff House

This is a fishing cabin with a mountain view, on the bank of Heaven River (‘Tenkawa’ in Japanese). Made of reinforced concrete, the shape is a simple tube, six meters long. The roadside end of the tube is counterweighted and anchored deep in the ground, so that it extends horizontally from the bank and hangs out over the water. The design is simple, the interior is spacious, and the riverside deck is open to the sky, the mountains and the river. Built below the road level, only the roof of the cabin is visible, from the roadside, so the construction does not block the view.

Continue reading

 

Nueve

CP-009 is a bike rack composed of two materials, recycled aluminum cast body and the upper part has a EPDM rubber surface whose objective is to protect your bike from scratches, both materials are fused in the same attractive, strong and functional geometry. The bike rack occupies little space and has the capacity to park two bicycles without them falling over. this product contribute to an orderly public space and encourage use of the bicycle as a means of non-motorized transportation.

Continue reading

 

Jiangshan Fishing Village

This project is a human-oriented preservation and renovation practice of a small village, aiming to meet the basic needs of modern cultural life for the residents. The first phase of the Jiangshan Fishing Village Renewal Plan consists of two parts, namely the renovation of the vacant old homes and the construction of rural public facilities. The design retains the external appearance of the rare old houses with the maximum degree in this village, hoping to emphasize the importance of regional characteristics and cultural heritage.

Continue reading

 

One Year Project

“One year project” as the name indicates “move with times” which means that it took entire one year to experience the whole process such as tree cutting, sawing, fabrication, and assembling together with nature.The structure design is impressive that steel posts are standing from the local Inawashiro volcanic rocks directly used for isolated footings which protect it from 2m-high snow load in winter. Various angles of posts are just like the trees in this forest which implies that it's a new start to build a new relationship with nature to borrow instead of to take.

Continue reading

 

Yuanlu Community Center

Yuanlu Community Center is next to Longxing Ancient Town, Chongqing, China.As the designer team have reinterpreted modern architectural aesthetics by designing authentic structure and space in an extremely modern way, the integrity and authenticity of the building from inside to outside will make people feel its beauty of morality and integrity. Furthermore, based on the changing structural form, the integration and interaction of functions, spaces, materials and structures with people are gradually unfolded, thus to exhibit the elegance of the building in natural light!

Continue reading

 

Navigator

The original building is a 100-year-old Tianjin shipyard, respecting and paying tribute to the historical significance of the original building. The designer designed the project through the concept of a large ship driving on the sea, connecting the original showroom and the sales office which two separate buildings, through a corridor to form a complete building, and using the streamlined shape of the ship to design the building's outline, and with the design of the waterscape, the shape of thea large ship driving on the sea is formed.

Continue reading